Puhovski: Karamarko odsad može samo biti nastavnik povijesti u zaleđu Zadra, Plenković nije favorit

Puhovski: Karamarko odsad može samo biti nastavnik povijesti u zaleđu Zadra, Plenković nije favorit
Foto: FAH
 
POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski za Index je komentirao Karamarkov odlazak s mjesta predsjednika HDZ-a kojem ne predviđa nikakvu budućnost u politici.
 
"Očekujem da će po novom kurikulumu Karamarko u budućnosti predavati povijest u zaleđu Zadra", našalio se Puhovski i objasnio zašto Karamarka više ne vidi u politici.
 
"On je pokazao da je čovjek koji polagano misli, njemu treba dugo vremena da donosi odluke što u svakom slučaju nije dobra osobina. Sve odluke je donosio po onom načelu premalo i prekasno. Hoće li Karamarko ostati u HDZ-u ovisi o tome kakve će izjave davati i hoće li biti aktivan. No kako on nije pretjerano aktivan čovjek po naravi, moguće je da ga njegova vlastita lijenost spasi da postane novom žrtvom isključivanja.  Ali Karamarko u HDZ-u nema nikakvu budućnost", pojasnio je Puhovski.
 
Plenković nije favorit
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Mislim da je Karamarko bliži većinskom raspoloženju u HDZ-u nego Plenković. Slažem se s Pašalićem da je Plenković pokazao loš tajming. Meni se čini da su mogući razni kandidati za novog predsjednika HDZ-a pa i Miroslav Tuđman kao prijelazno rješenje. Ako se pokaže da je realna mogućnost prevelike podjele, onda bi se mogao izvršiti pritisak na druge kandidate da se povuku u ime jedinstva. Mislim da će biti više kandidata, ali ne mislim da je Plenković glavni favorit", rekao je Puhovski za Index dodajući da ne vidi kako bi Hasanbegović mogao biti kandidat za predsjednika HDZ-a.
 
"Ne razumijem kako bi netko tko je musliman po vjeroispovijesti mogao biti predsjednik demokršćanske stranke", rekao je Puhovski.
 
Na pitanje o tome s kime na čelu bi HDZ mogao imati najviše šanse na izborima, Puhovski je rekao da bi to trebao biti pristojan čovjek, ali ne vjeruje u revoluciju.
 
"Mislim da bi u ovom trenutku najviše šanse imao netko tko ima osoban pristojan imidž, odnosno osobno poštenje. Ali ta osoba ne bi trebala biti previše udaljena od Karamarka jer je Karamarko u osnovi bio suglasan s većinskim raspoloženjem u HDZ-u. On je morao otići zbog afere i zbog svoje potpune političke nesposobnosti. Karamarko se pokazao čovjekom koji je naprosto u tehničkom smislu politički nesposoban, od verbalnog faktora do strategije", kazao je Puhovski.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara