Račan u Ericsson Nikoli Tesli

HRVATSKA Vlada želi u razvoju Hrvatske imati ´Ericsson Nikolu Teslu´ kao partnera, te vjeruje da će to biti iskazano i nekim zajedničkim projektima, izjavio je premijer Ivica Račan nakon današnjeg posjeta toj kompaniji u Zagrebu.

I predsjednik Ericsson Nikole Tesle Akea Enella vjeruje da ta kompanija i Vlada imaju mnogo toga zajedničkog.

Premijer Račan podsjetio je da će hrvatska Vlada u predstojećem razdoblju podržavati razvoj ovakvih tvrtki u Hrvatskoj. Nama usluge Ericsson Nikole Tesle trebaju za razvoj domaćih gospodarskih resursa, a u isto vrijeme želimo time pomoći i doprinijeti daljnjoj ekspanziji ove tvrtke i van granica Hrvatske, kazao je.

Ake Enell ističe da je kompanije do sada učinila mnogo za stvaranje temelja za boljitak Hrvatske te kako će u tim nastojanjima ustrajati i dalje. Već smo učinili puno na razvoju Hrvatske kroz naše profitabilne poslove, kreiranje mogućnosti za mlade telekomunikacijske stručnjake koji već sada sudjeluju u Ericssonovim regionalnim i globalnim projektima, kazao je.

Premijer Račan također ističe značaj mladih stručnjaka u Ericsson Nikoli Tesli, čime Hrvatska, kaže, pokazuje da ima dovoljno stručnjaka za dobre proizvode i za dobre izvozne poslove i ekspanziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetno je važno pokazati da se upravo ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje isplati, da je to bitna pretpostavka za razvoj gospodarstva u Hrvatskoj. Zato mi je drago da mogu govoriti o ETK-u kao partneru hrvatske Vlade, rekao je.

Premijer Račan, s potpredsjednikom Vlade Slavkom Linićem i ministricom u Vladi Gordanom Sabol, u Ericsson Nikoli Tesli razgovarao je s predsjednikom kompanije i predstavnicima njena menadžmenta. Također je obišao EKT Creative Word gdje je upoznat se aktivnostima tih centara, uz prezentaciju e-poslovnih aplikacija.

Ericsson Nikola Tesla, dioničko društvo za proizvodnju telekomunikacijskih sustava i uređaja, dobitnik je ovogodišnje nagrade Hrvatske gospodarske komore - Zlatne kune u kategoriji velikih tvrtki (iznad 250 zaposlenih).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara