Rasulo u HNS-u: Žagar i 13 vijećnika napustilo stranku

PREDSJEDNIK zagrebačkog gradskog odbora HNS-a Mislav Žagar i još 13 dužnosnika, većinom predsjednika stranačkih podružnica, večeras su izvijestili da zbog nezadovoljstva i nedemokracije unutar stranke izlaze iz HNS-a.

Popis 14 imena, s navedenim stranačkim dužnostima i potpisima, večeras je upućen većini medijskih kuća kao dodatak pozivu na sutrašnju konferenciju za novinare naslovljenu "Gradska organizacija HNS-a napušta Hrvatsku narodnu stranku". Na pozivu je potpisana glasnogovornica gradskog ogranka Bojana Budimir.

U telefonskom razgovoru za Hinu glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković rekao je da je večeras upoznat s pozivom na konferenciju za novinare, kojom se najavljuje odlazak 14 članova zagrebačkog gradskog ogranka.

"Mogu jedino potvrditi da su imena, potpisi, kao i navedene funkcije autentični", ustvrdio je Blažeković.

Upitan kako će središnjica odgovorit na odlazak članova, Blažeković je rekao da je danas već suspendiran Žagar, te predsjenici podružnica Vrapče i Stenjevec Marko Perica i Ivan Fertalić (čija su imena također na popisu), jer su članove HNS-a krivo i neistinito obavještavali da se neće održati dogovoreni sastanak predsjednice HNS-a Vesne Pusić s članovima stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako smatra da nitko osim potpisnika više neće napustiti stranku, te da su upitna i sva imena s popisa.

Na listi je i potpis potpredsjednika ogranka, te predsjednika Kluba zastupnika HNS-u Gradskoj skupštini Krešimira Franjića, koji je jučer u otvorenom pismu predsjednici stranke Vesni Pusić negodovao zbog postupaka stranačkog vodstva. U tom je pismu Franjić predsjednici HNS-a poručio da joj u situaciji "kada se pojedinci bogate na račun stranke, ne može dati podršku koju joj je obećao" i da je "kao predsjednica dužna članovima stranke i javnosti pojasniti situaciju i, u slučaju istinitosti novinskih navoda, povući odgovarajuće konsekvence".

Povod Franjićeva pisma bio je tekst u jednom dnevnom listu da je tvrtka supruge bivšeg HNS-ova ministra Radimira Čačića ugovorila posao vrijedan više od 122 milijuna kuna na gradnji POS naselja u Zagrebu.

Jedan drugi hrvatski dnevnik u sutrašnjem broju prenosi Franjićevu izjavu da je stranačko čelništvo od njega tražilo da povuče to pismo, te donosi ocjenu da bi njegova smjena mogla "imati dalekosežnije posljedice i mogući raspad gradskog ogranka".

Isti dnevnik dodaje da bi se prebjezi iz HNS-a mogli prikloniti koalicijskom partneru u Gradskoj skupštini - SDP-u.

Osim spomenutih, na popisu osoba koje odlaze iz HNS-a predsjednici su gradskih podružnica Robert Ilić, Mladen Tomić, Tomislav Požgajčić, Bojan Pavlović, Krešimir Badel, Diana Ratković i Ante Čorkalo, vijećnik Slavica Marinković i predsjednik marketinga Eduard Galić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara