Sanader na saboru HDZ-a za 4. izbornu jedinicu

PREDSJEDNIK HDZa Ivo Sanader na današnjem je saboru te stranke za Četvrtu izbornu jedinicu, koja obuhvaća Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju, istaknuo kako HDZ očekuje pobjedu na izborima, nakon čega će raditi na vraćanju dostajanstva hrvatskih građana.

Sigurni smo, istaknuo je Sander, da će građani prepoznati HDZ kao stranku koja će se angažirati na rješavanju svih životnih pitanja.

Govoreći o trenutačnome političkom stanju u Hrvatskoj, upozorio je na teško stanje u gospodarstvu, socijalnu neimaštinu, zanemarivanje onih koji su najviše stradali u Domovinskom ratu te na dug koji, kako je rekao, prijeti argentinskim sindromom.

"Sadašnja koalicijska vlast, premda legalno izabrana, bila je tek eksperiment s lošim ishodom", rekao je Sanader, koji je, među ostalim, zamjerio što nitko od vlasti u Zračnoj luci u Zagrebu nije dočekao novoga papinskog nuncija u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirajući sa stranim veleposlanstvima, doznali smo da Vlada još nije poslala zahtjev za otvaranjem biračkih mjesta hrvatskim građanima u drugim zemljama, rekao je Sanader i upozorio kako se može dogoditi da Hrvati u Njemačkoj neće moći glasovati jer se u toj zemlji izbori moraju najaviti dva mjeseca prije njihova održavanja. Ako treba, istaknuo je Sanader, i autobuse ćemo slati u dijasporu kako bi naši ljudi mogli glasovati.

Slavonija i Baranja, kao područja koja su najviše stradala, zaslužuju posebnu skrb države. HDZ vjeruje da će se sa sadašnjih četvero zastupnika iz Četvrte izborne jedinice nakon izbora taj broj udvostručiti.

Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a Branimir Glavaš među ostalim je rekao kako osječko-baranjski HDZ traži da se za 23. studenoga, kada se budu organizirali parlamentarni izbori, raspišu i izbori za Županijsku skupštinu.

Sabor HDZ-a za Četvrtu izbornu jedinicu održan je u prepunoj Športskoj dvorani Zrinjevcu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara