SASTANAK U HDZ-U Hasanbegović za onoga tko će preimenovati Trg maršala Tita, Kalmeta: "Uvijek sam znao izabrati"

SASTANAK U HDZ-U Hasanbegović za onoga tko će preimenovati Trg maršala Tita, Kalmeta: "Uvijek sam znao izabrati"

Foto: FAH

HDZ danas u 13 sati održava sjednicu Predsjedništva, dok će se u 15 sati sastati Nacionalno vijeće te stranke u središnjici na Trgu žrtava fašizma.

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a trebali bi odlučiti o načinu i datumu izbora predsjednika stranke nakon što je ostavku podnio Tomislav Karamarko jer nije uspio, kao što je obećao stranci, formirati saborsku većinu nakon rušenja Vlade. Novog predsjednika HDZ može birati glasovanjem po modelu "jedan član - jedan glas"  ili na Općem saboru HDZ-a.

Kako se neslužbeno doznaje, uže predsjedništvo stranke jutros je već donijelo odluku da će se novi šef HDZ-a birati po principu jedan član - jedan glas, a izbori bi se trebali održati 17. sprnja.

Tijek događaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
16:30 Sjednica je završena.

15:35 Tomislav Tolušić je otišao. Kaže da ima drugi sastanak. Na pitanje hoće li se kandidirati kaže: Vidjet ćemo.

14:55 Franjo Lucić: Plenković je jako dobar kandidat. I Milinović, ali mislim da je Plenković najbolji. Svi naši kandidati imaju visoku vrijednost i svoje poglede na budući ustroj HDZ-a.

14:44 Prije današnje sjednice predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se trebalo dogovoriti kada i kako će se birati novi predsjednik te stranke, Zlatko Hasanbegović, član predsjeništva HDZ-a i tehnički ministar kulture, odgovorio je na pitanje tko je njegov favorit za novog predjednika.

"Ja sam za onoga tko će preimenovati Trg maršala Tita", rekao je Hasanbegović kao da se radi o izborima za gradsku organizaciju HDZ-a. OPŠIRNIJE.

14:40 Milijan Brkić rekao je da će na to mjesto doći najbolja osoba unutar stranke koja će spriječiti da se "SDP i njegova tiranija vrati na vlast", a da će o načinu izbora odlučiti većina. OPŠIRNIJE

14:25 Branko Bačić: Najmanje što očekujem je da se predsjednik bira po načelu jedan član jedan glas. Mislim da gospodin Plenković može vratiti povjerenje u HDZ i pobijediti na izborima. Ne bih komentirao Milinovica. Mislim da će članovi HDZ-a znati izabrati. Dobro je da izbori za predsjednika budu što prije. Kandidati se moraju dobro pripremiti, ali izbori za predsjednika su prigoda i da se predstave biračima

13:50 Božidar Kalmeta: Uvijek sam među prvima govorio za koga sam. I za Pašalica i za Karamarka. Tako ću i sada. Naravno da svaki član ima pravo glasati i tu ne treba neko jedinstveno mišljenje. Nama treba predsjednik koji će povesti HDZ u pobjedu.

13:15 U stranku je stigao i Darko Milinović, koji je otvoreno kritizirao Andreja Plenkovića i njegovu kandidaturu za šefa HDZ-a.

"Dvjesto tisuća članova HDZ-a izabrat će pravog domoljuba i HDZ-ovca, nekog tko je 20 godina krvario za stranku", kazao je Milinović te ponovio svoju raniju izjavu da neće "mediji nametati kandidata".

"Nisam rekao da ne podržavam Plenkovića", kazao je Milinović i dodao da je neozbiljno što se kandidirao prije nego što je Karamarko uopće podnio ostavku.

12:53 Stigao je Željko Reiner, ali je pored novinara prošao bez riječi.

12:30 Tehnički ministar prometa i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković nije u četvrtak želio novinarima otkriti namjerava li se kandidirati za novog predsjednika HDZ-a, što kao mogućnost spominju mediji. OPŠIRNIJE.

12:00 Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač komentirao je danas uoči sjednice Vlade mogućnost da se kandidira za nasljednika Tomislava Karamarka kao šefa HDZ-a. OPŠIRNIJE.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara