SDP o splitskom Saboru HDZ-a za 10. izbornu jedinicu

SDP se danas oglasio priopćenjem u vezi s jučerašnjim Saborom HDZ-a za 10. izbornu jedinicu, održanim u Splitu, u kojemu ističe kako HDZ svoj izborni program temelji "na beskrupuloznim napadima na aktualnu vlast i poticanju iracionalnih strasti u biračkom tijelu".

Na skupu se moglo čuti da je narod ogorčen politikom koju ova Vlada vodi prema Dalmaciji, ističe se u priopćenju i ocjenjuje kako su "upravo smiješni" takvi napadi na vlast, koja je ostvarila san Dalmatinaca i građana Hrvatske o gradnji autoceste Split - Zagreb, "o kojoj je HDZ u prazno pričao i obećavao, a to nije bio sposoban ostvariti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ova država je konačno krenula punim koracima zahvaljujući, ocjenjuje SDP, promijenjenoj općoj klimi u Hrvatskoj nakon odlaska HDZ-a s vlasti i dolaska koalicijske vlasti "koja je od Hrvatske učinila privlačnu i prihvatljivu zemlju cijeloj Europi".

"No, dužnosnici HDZ-a uglas uzvikuju imamo vođu. Oni još misle da je Europa zemlja kojoj su potrebni lokalni vođe kao jamstvo demokratskih dosega nekog naroda", kaže se u priopćenju.

"Shvatili smo na kraju ovog Sabora, dok su svi, zajedno s vođom, pjevali pjesmu Dražena Žanka u kojoj se spominje Sanader, da nam HDZ i na ovim izborima nema ponuditi ništa drugo osim blaćenja aktualne vlasti i udarničkog veličanja obožavanog vođe. Dosta nam je bilo vođa i ostavljamo ih povijesti, a ne budućnosti", kaže se među ostalim u priopćenju SDP-a koje je potpisao član Predsjedništva te stranke i predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara