Sedam filmova u službenom dijelu "Pula film festivala"

U SLUŽBENOM dijelu ovogodišnjeg 50. jubilarnog "Pula film festivala", koji će se od 19. do 24. srpnja održati u pulskoj Areni, bit će prikazano sedam filmova, a dva filma "Milost mora" Jakova Sedlara i "Sretno dijete" Igora Mirkovića bit će prikazana izvan konkurencije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima ravnatelja Javne ustanove "Pula film festivala" Tedija Lušetića na prvoj festivalskoj večeri u subotu, 19. srpnja, nakon svečana otvorenja bit će prikazan film "Konjanik" Branka Ivande, a u nedjelju "Svjedoci" Vinka Brešana i "Svjetsko čudovište" Gorana Rušinovića. U nastavku festivala bit će prikazani filmovi "Tu" Zrinka Ogreste, "Onaj koji će ostati neprimijećen" Zvonimira Jurića, "Infekcija" Krste Papića i "Ispod crte" Petra Krelje.

Istodobno će na pulskom Kaštelu u sklopu međunarodnog programa "Music" biti prikazani igrani i dokumentarni filmovi koje je obilježila glazba. Lušetić je danas potvrdio dolazak Gorana Bregovića i Jeremya Ironsa na međunarodni progam.

Za filmskog festivala u Istarskom narodnom kazalištu u Puli bit će izveden retrospektivni program pomno odabranih filmova sa svih proteklih festivala u Puli. Bit će prikazano 27 filmova među kojim i "Vlak bez voznog reda" Veljka Bulajića, "Tko pjeva zlo ne misli" Kreše Golika, "Valter brani Sarajevo "Hajrudina Krvavca i "Sjećaš li se Dolly Bell" Emira Kusturice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ocjenjivačkog suda, češki redatelj, filmski i kazališni glumac Jiri Menzel, izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Pulu, a njegov dolazak, ocijenio je Lušetić, potvrđuje kako je pulski festival bio i ostao veliko ime u području kinematografije.

Redateljica svečanosti otvorenja filmskog festivala Saša Broz izvijestila je novinare kako će otvorenje izravno prenositi Hrvatska televizija, a prije toga i desetminutni prijenos dolaska uzvanika, gostiju i zvijezda s kojima će na tzv. crvenom tepihu razgovarati novinari. Nakon ulaska gostiju u Arenu na središnjoj pozornici održat će se službeni dio programa svečanog otvorenja koji će tradicionalno završiti desetminutnim vatrometom.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara