ŠEKS U PISMU TALIJANSKOM KOLEGI IZRAZIO ZADOVOLJSTVO RATIFIKACIJOM SSP-A

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks svom je talijanskom kolegi Pier Ferndinandu Casiniju uputio pismo povodom okončanja postupka ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između RH i EU u zastupničkom domu talijanskog parlamenta i izrazio zadovoljstvo takvim činom, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

"Nakon dobivanja statusa kandidata za članstvo i određivanja termina početka pregovora između RH i EU, ova odluka parlamenta prijateljske Italije predstavlja dodatni poticaj nama u Hrvatskoj na putu približavanja Europskoj Uniji. Hrvatski će sabor u razdoblju što slijedi dodatno pojačati svoj rad na usklađivanju domaćeg zakonodavstva s acquis communautaireom te nastaviti provoditi sve ostale aktivnosti potrebne za stjecanje punopravnog članstva u EU", navodi se u Šeksovom pismu.

"Smatramo da potvrda Sporazuma predstavlja očit primjer izvrsnih odnosa između naših dviju zemalja, kao i dobar temelj za dodatno intenziviranje suradnje između naših dvaju parlamenata", zaključuje se u pismu predsjednika Hrvatskog sabora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SSP između RH i EU ratificiran je u talijanskom parlamentu u utorak popodne.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara