SJEVERNOJADRANSKI SAJAM: NAGRAĐENI NAJBOLJI INOVATORI

Na izložbi inovacija u medicini i ekologiji, priređenoj u sklopu Sjevernojadranskoga sajma, koji se u riječkoj Dvorani mladosti održava od 22. do 26. listopada, danas su najboljim inovatorima dodijeljene nagrade.

Za visoku razinu inovacija u medicini nagrađeni su Krešimir Herceg za unutarnji stabilni razdvajač koštanih ulomaka natkoljenične kosti, Leo Jonjić za kirurški kutni odvijač, Darko Manestar za model nosa i sinusa za vježbanje endoskopije i Đula Rušinović-Sunara za uređaj za automatizirani ultrazvučni pregled dojki.

Diplome za visoku razinu inovacija u ekologiji dobili su Dražen Stojanović za deratizacijsku kutiju, Josip Skočilić za sustav za gašenje požara u zatvorenom prostoru, Josip Vitasović za zaštitnik od radioaktivnog zračenja, Elvis Soldatić za samoljepivu higijensku dasku za zahodsku školjku, Stjepan Hranilović za namještaj s ugrađenim uređajem za usisavanje dima cigareta, Igor Dragojević za pušačku karticu, te Mladen Stojković za protupožarne grablje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izložbi je sudjelovalo 36 autora s 40-ak inovacija. Nagrade su didijeljene i za visoku razinu tržišno prihvatljivih i ostvarenih inovacija, te visoku razinu inovacija mladih.

Na Sjevernojadranskome sajmu s robom namijenjenom turizmu i širokoj potrošnji sudjelovalo je oko 400 izlagača iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara