Škare-Ožbolt poziva ministra Strugara da svima omogući besplatne udžbenike

SABORSKA zastupnica DC-a Vesna ŠkareOžbolt uputila je danas otvoreno pismo ministru prosvjete i športa Vladimiru Strugaru u kojem traži da ministar u okviru svog resora i unutar Vlade donese odluku da se dobivanje besplatnih udžbenika omogući i djeci koja ne žive u "bogatim gradovima".

Škare-Ožbolt navodi kako su je na tu inicijativu potaknula pisma roditelja iz slavonskih županija, koje smeta činjenica da su u nekim dijelovima Hrvatske lokalne vlasti djeci osigurale besplatne udžbenike, dok drugi još trpe posljedice ratnog razaranje i gospodarske zaostalosti.

Besplatne školske udžbenike na jesen će dobiti svi zagrebački osnovnoškolci, neovisno o njihovom socijalnom statusu, za što je novac osiguran iz zagrebačkog gradskog proračuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da je osnovno školstvo za sve obvezno, držim da je teško prihvatljivo stvaranje razlika među djecom i to već na početku njihovog školovanja", kaže Ožbolt.

Ona procjenjuje da se zbog socijalno-gospodarske situacije u pojedinim dijelovima Hrvatske i niskih primanja roditelja može očekivati da neka djeca ove godine ostanu izvan obrazovnog sustava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara