Slovenija u Prištini otvorila ured za vezu s misijom UN-a na Kosovu

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl otvorio je u srijedu u Prištini ured za vezu s misijom UN-a u toj pokrajini te se sastao s kosovskim predsjednikom Ibrahimom Rugovom, predsjednikom privremene vlade Bajramom Rexhepijem, civilnim upraviteljem UNa na Kosovu Soerenom Jessenom Petersenom i šefom misije OESS-a Pascalom Fieschijem.

Otvaranjem ureda za vezu s misijom UN-a na Kosovu Slovenija se pridružila skupini od još 11 članica Europske unije koje su takve urede otvorile u Prištini.

Vajgl se posebno zanimao za investicije slovenskih poduzeća na Kosovu i daljnje perspektive jer je nedavno poništenje natječaja za drugog operatera mobilne telefonije na Kosovu za Ljubljanu bilo razočaravajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tom je natječaju bila izabrana ponuda slovenskog Mobitela u suradnji s kosovskom privatnom tvrtkom Mobikos, no natječaj je poništen, kako su uvjereni u slovenskim poslovnim krugovima, na lobističke intervencije zemalja koji na Kosovu imaju veći utjecaj. Zanimljivo je da je predstavnik slovenskog Mobitela u spomenutom sporu oko koncesije za drugu mrežu mobilne telefonije nekada istaknuti kosovski političar Azem Vlasi.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara