Slovenska vlada potvrdila sporazume Drnovšek-Račan i Rupel-Picula

SLOVENSKA vlada ratificirala je u četvrtak dogovor o produžetku važnosti tzv. ribarskog kodeksa kojim se regulira ponašanje slovenskih i hrvatskih ribara u okviru Sporazuma o malograničnom prometu i suradnji (SOPS), u akvatoriju između Ankarana i Lovrečice.

Kako je priopćeno u Ljubljani, dogovor koji su u rujnu prošle godine u Zagrebu postigli Janez Drnovšek i Ivica Račan, dobro funkcionira i od vremena njegove primjene u Piranskom zaljevu nije bilo tzv. ribarskih incidenata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnost ribarskog kodeksa i sporazuma produljeni su na prijedlog stalne mješovite međudržavne komisije do 4. siječnja iduće godine.

Na današnjoj je sjednici slovenske vlade donesen i prijedlog zakona o ratifikaciji sporazuma između Slovenije i Hrvatske o jednostavnijem izvođenju granične kontrole u cestovnom i željezničkom prometu što su ga 14. travnja u Kopru potpisali šefovi diplomacija Tonino Picula i Dimitrij Rupel. Cilj je spomenutog sporazuma lakši protok ljudi i dobara, a sadržava i odredbe o komunikaciji, signalizaciji i sastavu međudržavnog povjerenstva koje će pratiti njegovo izvođenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara