Slovenski HIT u Crnoj Gori otvara hotel-kasino vrijedan 30 milijuna eura

SLOVENSKA turistička tvrtka iz Nove Gorice "HIT" otvorit će na crnogorskoj rivijeri 4. lipnja turistički kompleks u koji je uložila 30 milijuna eura. Riječ je o obnovljenom hotelu "Maestral" koji će biti u klasi međunarodnih hotela s pet zvjezdica, a uz 16.000 četvornih metara unutarnjih i 14.000 metara vanjskih površina nudi i razne oblike rekreacije i zabave, među kojima i kockarnicu u koju najviše žele privući talijanske goste.

"Naš cilj je bio napraviti najmoderniji turističko-zabavni centar na južnom Jadranu koji će u trokutu Dubrovnik-Beograd-Tirana privlačiti goste ponudom visoke kvalitete", rekao je na konferenciji za novinare u petak u Ljubljani Andrej Sluga, direktor marketinške službe tvrtke HIT iz Nove Gorice.

U tu svrhu s crnogorskom avio-kompanijom Montenegro Airlines planiraju dvije čarterske veze tjedno između Tivta i Barija, a promet bi trebao početi već sredinom idućeg mjeseca.

Tvrtka HIT, smještena u Novoj Gorici na samoj granici s Italijom, s nizom igračnica i parkova za zabavu bila je osamdesetih i devedesetih godina, osobito zbog talijanskih gostiju najprofitnije slovensko poduzeće, no promet je postupno padao zbog liberalizacije prema toj djelatnosti koja se dogodila u samoj Italiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski premijer Anton Rop i crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je ovog tjedna službeno posjetio Ljubljanu, ocijenili su da je suradnja Slovenije i Crne Gore na području turizma jedna od najperspektivnijih, uz promet i bankarstvo.

HIT će u Maestralu zaposliti 160 djelatnika iz Crne Gore.

HIT u Sloveniji zapošljava 1900 djelatnika, a lani je ostvario više od 12 milijuna eura profita.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara