Steže se obruč: Polančecu nedostaje svega nekoliko glasova do pozicije bivšeg političara

Steže se obruč: Polančecu nedostaje svega nekoliko glasova do pozicije bivšeg političara

Tekst: I.Ć.
Foto:Davor Pongračić (Cropix)

"NI KADA sam radio u računovodstvu nikome nisam dao 'bianco mjenicu', a ne dam je nikome ni u politici", rekao je čelnik HSS-a Josip Friščić koji je na ovaj način, čini se, dodatno otežao poziciju potpredsjednika Vlade Damira Polančeca za kojeg su SDP, HNS i IDS zatražili javno glasovanje u Saboru u kojem se traži njegova smjena.

> Uhićeni šefovi Podravke svjedočit će protiv Polančeca?

> Fotografije uhićenja: Uhićeni čelni ljudi Podravke!

> Tema: Afere u Podravci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izglasavanje nepovjerenja ministru gospodarstva, rada i poduzetništva Damiru Polančecu, oporbenim zastupnicima potrebno je 77 glasova u Saboru, a sa 6 glasova HSS-a Polančec bi bio sasvim blizu izlaznih vrata. SDP ima 56 zastupnika, HNS šest, dok IDS ima 3, a sa HSS-om kojega se smatra glavnim katalizatorom zbivanja u Podravci, nedostajalo bi svega šest glasova za njegovu smjenu.

Naravno, ne treba zaboraviti ni najavu šefova Podravke koji su jučer uhićeni zbog pokušaja neprijateljskog preuzimanja te firme, a koji su navodno odlučili da neće pasti sami i spremni su svjedočiti o Polančecovoj ulozi. Mnogi već govore i o stezanju obruča oko Polančeca, no u Hrvatskoj se još nije dogodilo uhićenje jednog ministra.

O glavi mu radi i Šuker?

Stavimo li na stranu policijsku istragu, Polančecu se u Saboru crno piše. Friščić, koji je član vladajuće koalcije naglasio je više puta tijekom jučerašnjeg dana kako njegova stranka u Saboru neće dati bezrezervnu podršku Polančecu, a sudeći prema najnovijim događanjima unutar HDZ-a čini se da Polančec ne može računati ni na vojnike u vlastitim redovima. Polančec navodno tvrdi kako iza svega stoji ne samo HSS već i Vladimir Šeks kao i njegov stalni oponent u Vladi ministar financija Ivan Šuker, a dokaz za tu tvrdnju navodno vidi u tome da je sve krenulo kada je Porezna uprava počela obradu kreditiranja splitskog SMS-a. Porezna uprava, pod "kapom" je Šukera.

Također naglasimo i kako je jučer veliki dio javnosti očekivao da će Polančec dati ostavku ili u najmanju ruku ponuditi svoj mandat na raspolaganje. No, u vrlo kratkom obraćanju medijima, Polančec je rekao kako mu ne pada na pamet dati ostavku. Novinari ga više ništa nisu mogli ni pitati. Možda hoće Uskok?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara