Sud vlasniku farme konja zabranio ometanje radova na autocesti kod Vrbovskog

OPĆINSKI sud u Vrbovskom donio je danas rješenje po kojem se vlasniku farme konja Damiru Voloderu, koji već 30-ak dana zaprječava rad strojeva na gradilištu autoceste Rijeka-Zagreb u blizini Vrbovskog određuje privremena mjera zabrane ulaska u posjed i ometanja radova, kazao je danas za Hinu Igor Martinović iz Pravne službe Autoceste Rijeka Zagreb.

Po njegovim riječima Voloderu je naređeno da u roku od šest sati nakon primitka rješenja sam napusti gradilište. Ako to ne učini, na gradilište će izići sudski izvršitelji, kazao je Martinović.

Voloder, uzgajivač i vlasnik 40-ak rasnih konja, smatra da buka koju od listopada prošle godine stvaraju građevni strojevi šteti njegovim konjima. Od ponedjeljka Voloder stalno boravi na gradilištu.
U telefonskom razgovoru Voloder je danas potvrdio da i nadalje priječi pokretanje građevnih strojeva. Istaknuo je da zbog stvaranja buke s gradilišta i premještanju konja sa sadašnje farme s Autocestom Rijeka - Zagreb pregovara već nekoliko godina. Kaže da su zbog buke strojeva konji postali opasni i za sebe i za ljude, da su se tri konja ozlijedila, a jedan da je morao biti uspavan i usmrćen.

Voloder kaže kako je zatražio da se konji privremeno premjeste prije nego počnu radovi te da je predložio tri predjela. Gradilište trase autoceste presijeca farmu na dva dijela pa je zatražio da se osigura i odgovarajući prilaz farmi. K tomu, Voloder smatra da je potrebno izraditi ekoprojekt kojim bi se utvrdilo kako će (npr. drvoredima ili paravanima) konji biti zaštićeni od negativnih utjecaja prometa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voloderova odvjetnica Željkica Vincek ustvrdila je da Autoceste Rijeka - Zagreb svjesno odugovlače premještanje konja te da je u ožujku ove godine Općinskom sudu u Vrbovskom podnesen zahtjev za zabranu radova na gradilištu, ali da rješenje nije doneseno.

Policija već treći dan na gradilištu osigurava javni red i mir, potvrđeno je danas u operativnom dežurstvu primorsko-goranske Policijske uprave.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara