VIDEO Izraelska policija napala palestinske prosvjednike u Betlehemu

VIDEO Izraelska policija napala palestinske prosvjednike u Betlehemu
Screenshot: YouTube
 
NAKON Trumpove odluke da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela izbio je nasilni prosvjed u Betlehemu, javljaju svjetski mediji.
 
"Trebali bismo pozvati na intifadu i pripremiti je suočeni s cionističkim neprijateljem", rekao je vođa Hamasa Ismail Haniyeh tijekom govora u Gazi. On je naglasio da je Trumpovo priznanje Jeruzalema kao glavnoga izraelskoga grada "objava rata" te pozvao na novi palestinski ustanak.
 
Nakon Trumpove odluke, na Zapadnoj obali i u Istočnom Jeruzalemu palestinske vlasti pozvale su na opći štrajk i zatvoreni su svi trgovački centri, škole i javne ustanove.
 
Palestinski vođe pozvali na zajedništvo arapskih zemalja protiv Izraela i Trumpa
 
U četvrtak su izbili sukobi između izraelskih snaga sigurnosti i Palestinaca u Betlehemu. Press TV je objavio snimku na kojoj se još uvijek čuju pucnjevi i širi se gusti dim.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
Izraelske snage sigurnosti napale su Palestince u pokušaju da spriječe prosvjed, a oni su im odgovorili bacanjem kamenja, navodi Press TV. Sukobi traju već nekoliko sati i ima navoda o žrtvama, ali se još ne zna njihov točan broj.
 
Palestinski vođe ranije su pozvali na zajedništvo svih arapskih zemalja protiv Izraela i Trumpove odluke o statusu Jeruzalema.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jeruzalem, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jeruzalem.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara