Ostojić suspendirao šefa tjelohranitelja koji je radio za Sanadera! Index otkrio tko je drugi tjelohranitelj

Ostojić suspendirao šefa tjelohranitelja koji je radio za Sanadera! Index otkrio tko je drugi tjelohranitelj

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

DAVOR BLAŽEVIĆ - TIGAR, bivši glavni tjelohranitelj Ive Sanadera, i prvi čovjek Uprave za posebne poslove sigurnosti, suspendiran je s te dužnosti nakon što je u medijima objavljeno kako i dalje izvršava određene poslove za bivšeg šefa HDZ-a i najpoznatijeg hrvatskog optuženika Ivu Sanadera.

Potvrdio je to za Index glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, dodavši kako će zbog njegovog neprofesionalnog ponašanja u roku od osam dana protiv Davora Blaževića biti pokrenut stegovni postupak.

Blažević suspendiran, pokrenut stegovni postupak

"Rješenjem ministra unutarnjih poslova, gospodina Ranka Ostojića, temeljem članka 112., st. 3. Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti", priopćeno je ubrzo iz MUP-a.

U priopćenju se ističe kako su danas u medijima objavljene fotografije da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode.

"Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak", priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suić nema komentara

Za komentar smo tražili i Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, koji je prisustvovao primopredaji jednog paketa Ivi Sanaderu, no on to nije želio komentirati.

Inače, Davor Blažević ispitan je i u svojstvu svjedoka u slučaju Fimi medija pod pretpostavkom da bi mogao dati neke dragocjene informacije o aferi Fimi-medija, koja je po količini i broju uključenih aktera, najveći slučaj izvlačenja novac iz državnih poduzeća, a za stranačke i privatne džepove.

Blaževića doveo "papin" tjelohranitelj

Kako doznaje Index, osoba koja je tjelohranitelja Davora Blaževića dovela na mjesto susreta s Ivom Sanaderom je Siniša Vukosav, također pripadnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, no Blaževićev podređeni.

Potvrdio nam je to glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec dodavši kako je to utvrdila  unutarnja kontrola te da u ovom trenutku traje obrada i uzimaju se izjave u zapisnik. Kako nam je kazao, nakon što procedura bude obavljena, donijet će se procjene o daljnjim mjerama prema Vukosavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara