SVIJET OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

Prigodnim skupovima i bučnim prosvjedima radnici diljem svijeta obilježili su u subotu Međunarodni praznik rada, javljaju agencije.

Tradicionalne prvosvibanjske povorke u središtu Berlina okupile su gotovo 25.000 sindikalista, a manji skupovi organizirani su diljem zemlje. Ovogodišnje skupove u Njemačkoj obilježile su oštre kritike upućene na račun vladinih rezova u zdravstvu, socijalnim pravima i mirovinskom sustavu.

Francuzi su Praznik rada obilježili prosvjedujući za socijalnu sigurnost i sigurnija radna mjesta. Prosvjedni skupovi organizirani u mnogim gradovima, uključujući Pariz, okupili su desetke tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U središtu Atene održana su dva odvojena skupa na kojima se okupilo više od 4.000 ljudi, uglavnom ljevičara koji su tražili nova radna mjesta i mir u svijetu.

Stotine tisuća ljudi okupilo se pak na velikom skupu u Havani kojim je pod sloganom "jedinstvo i pobjeda" predsjedao kubanski predsjednik Fidel Castro. Skupu, koji je prema službenim podacima, okupio i više od milijun ljudi, nazočilo je više od 1.000 uzvanika iz 55 zemalja svijeta, a manje svečanosti organizirane su i u drugim kubanskim gradovima.

(Hina) xzt ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara