Svilanović: Nije bilo zahtjeva za suđenje Šljivančaninu u zemlji

MEĐUNARODNOM kaznenom sudu u Den Haagu nije upućen zahtjev da se bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu, optuženom za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, sudi u zemlji, izjavio je novinarima ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog komiteta za suradnju s Haaškim tribunalom Goran Svilanović..

"Nema nikakvog zahtjeva", kratko je kazao Svilanović novinarima u utorak navečer, demantirajući time nagađanja da su se nedavni kontakti vlasti u Beogradu s Den Haagom oko mogućnosti ustupanja "jednog predmeta" ratnih zločina u Hrvatskoj za procesuiranje u Srbiji - što je agenciji Beta potvrdila glasnogovornica glavne tužiteljice Florance Hartmann - odnosili na slučaj Veselina Šljivančanina.

Iz izvora bliskih istrazi o ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića čulo se su da je uhićeno nekoliko pripadnika paravojnih jedinica koji su izravni počinitelji likvidacije zarobljenika na Ovčari, ali policija još nije objavila njihova imena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Den Haagu su za ratne zločine u Vukovaru, osim Šljivančanina, optuženi i Miroslav Radić i Mile Mrkšić, koji je jedini u pritvoru u Scheveningenu.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara