Svjedok optužio Marka Miloševića da je naručio Đinđićevo ubojstvo

MARKO Milošević, sin bivšeg jugoslavenskog predsjednika i haaškog optuženika Slobodana Miloševića, srbijanskoj je mafiji nudio, neposredno nakon smjene Miloševićeva režima 5. listopada 2000. godine, pet milijuna maraka za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, izjavio je u srijedu svjedok Zoran Vukojević-Vuk na suđenju za Đinđićevo ubojstvo, objavila je agencija Beta.

U iskazu zatvorenom za javnost pred Specijalnim sudom u Beogradu, Vukojević je uglavnom ponovio svoje navode iz istrage. Agencija Beta neslužbeno saznaje da je Vukojević rekao da je sin bivšeg predsednika SRJ Marko Milošević neposredno posle 5. listopada 2000. godine nudio mafiji pet milijuna njemačkih maraka za ubistvo Zorana Đinđića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tada je prvooptuženi za ubojstvo Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, "organizirao je ljude iz kriminalnog zemunskog klana, koji su dodatno osiguravali i štitili Đinđića".

Prema optužnici, Miloradu Lukoviću Legiji i ostalima optuženima za atentat, podatke o kretanju premijera Đinđića dojavljivao je (navodno za obećanih 50 tisuća eura) Branislav Bezarević, bivši pripadnik Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije, i također optuženi u procesu ubojstva premijera, koji je bio u vezi s nekim pripadnicima neposredne službe Đinđićevog osiguranja.

Suđenje se nastavlja u četvrtak saslušanjem još jednog svjedoka-suradnika, Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara