Tamara Obradović Mazal sjela u Polančecovu stolicu

Tamara Obradović Mazal sjela u Polančecovu stolicu

Tekst: I.Ć.
Foto:Davor Pongračić (Cropix)

VLADA Jadranke Kosor još uvijek nije donijela odluku o nasljedniku potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, no znakovito je da je danas Damir Polančec smijenjen s mjesta dužnosti predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, a Vlada je umjesto njega imenovala Tamaru Obradović Mazal.  Isto tako odlučeno je da će Ministarstvo do službenog imenovanja nasljednika Polančeca upravo ona voditi.

> Tema: Afera Podravka

> Polančec bio mozak preuzimanja Podravke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Mesić: Kad završi istraga oko Podravke ja se neću rumeniti

> Komentar Tomislava Klauškog: Otišli Pašalićevi ljudi, odlaze Sanaderovi, a HDZ i dalje isti


Riječ je o državnoj tajnici iz Ministarstva gospodarstva, a isto tako kalkulira se kako bi upravo ona mogla tehnički voditi Ministarstvo do izbora nasljednika ili možda čak i naslijediti Damira Polančeca. Vlada je isto tako iz HFP-a smjenila i Slobodana Uzelca na osobni zahtjev, a do imenovanja ministra gospodarstva, rada i poduzetništva predsjednikom i članovima imenovani su Petar Čobanković, Bianca Matković i kako smo rekli Tamara Obradović Mazal.

U prilog tvrdnji da je upravo Obradović Mazal nasljednica ide i činjenica da je bila prisutna na sjednici Vlade umjesto Polančeca. Obradović Mazal u Polančecovo ministarstvo došla je u veljači 2008. godine i to s mjesta pomoćnice ministra vanjskih poslova i europskih integracija.

Podsjetimo, kako je Polančec sam priznao kako je još prije dva dana kuvertirao ostavku Jadranki Kosor. Premijerka već duže vrijeme kao članove svoje Vlade želi vidjeti nekoga iz Hrvatska udruge poslodavaca no navodno su je ovih dana odbili čelni ljudi i to Ivan Miloloža i Damir Kuštrak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara