Orešković: Ne znam što je to biti Hrvat u glavi, ja sam Hrvat u srcu

Orešković: Ne znam što je to biti Hrvat u glavi, ja sam Hrvat u srcu

Foto: FAH

TIHOMIR OREŠKOVIĆ večeras je za RTL Danas u velikom intervjuu sa Zoranom Šprajcom prokomentirao pad svoje Vlade te aktualna politička događanja u Hrvatskoj.

Kazao je kako je zadnjih mjeseci imao lošu komunikaciju s Tomislavom Karamarkom, ali kako je zato njegova komunikacija s Božom Petrovom bila jako dobra.

Tijek intervjua:

19.03 "Mislim da je Marić izvrstan ministar financija, želim mu sve najbolje u životu".

19.00 "Ja i Predsjednica smo partneri, imamo zajedničke ciljeve oko investicija. Ona dobro prati situaciju, već je danas pozvala stranke pa da se što prije riješi situacija".

18.59 "Ne znam što je to Hrvat u glavi, ja sam Hrvat u srcu. Netko mi treba protumačiti to o Hrvatu u glavi", prokomentirao je Orešković anonimne izjave od izvora iz HDZ-a koji su se pojavili u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.58 "Program reforma koji smo imali je bio zajednički, naš. Svi znamo zajedničke reforme i ciljeve. Ja sam bio jako transparentan oko toga, oko makroekonomskih indokatora".

18.55 "Ja sam od početka mislio da arbitražu oko INA-MOL-a ne treba zaustaviti, ali da se tu treba pregovarati. Otvoreno se znao moj stav. Nekoliko puta sam se našao s našim advokatom koji vodi to sve, dubinski sam se upoznao i s financijskom situacijom u INA-i".

18.53 "Na kraju smo oko SOA-e Predsjednica i ja zajedno donijeli odluku. Kad sam otkazao sjednicu Vlade, išao sam u SOA-u, ali ne mogu komentirati to".

18.51 "Nažalost, kad gledamo odnose općenito, nakon SOA-e odnosi Karamarka i mene su se počeli mijenjati. Zadnja dva mjeseca smo malo razgovarali, pokušao sam zvati na ručak i večere, ali nije bilo interesa. Gospodin Petrov se aktivno angažirao, dolazio s idejama, mi smo raspravljali. Javna uprava, informatizacija".

18.50 "Karamarka sam upoznao prije godinu dana, a ne u tri sata, to su spinovi. Na početku se dogovorio HDZ i MOST. Kad sam se uključio, moj fokus je bio gospodarstvo, bio sam u Plivi šef Uprave, živio ovdje 6 godina. Ipak, ovo je bio timski način rada. Tako smo krenuli".

18.40 "Stranka koja me izabrala, danas me s opozicijom maknula. To je prvi put u povijesti RH da se takva situacija dogodila. Svi vole riječ eksperiment, ali tu su bile najbolje namjere, netko tko je došao pomoći svojoj domovini. Nažalost, u eksperimentu su bitni elementi, a oni tu nisu funkcionirali".

"Najlakše je reći da mi to nije trebalo. Došao pomoći domovini. Prevog dana u Saboru sam rekao da sam spreman preuzeti izazov, biti primjer drugima, da se ne boje. Hrvatska ima ogroman potencijal".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara