Tomašić: Dobro da se nismo priključili HDZ-ovoj koaliciji, jer bismo sada bili umočeni u blato

Tomašić: Dobro da se nismo priključili HDZ-ovoj koaliciji, jer bismo sada bili umočeni u blato

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić priznala je u nedjelju, na Općem saboru stranke, izborni neuspjeh konzervativaca na parlamentarnim izborima, ali i ocijenila da je dobro da se stranka nije priključila pobjedničkoj desnoj političkoj koaliciji jer bi je ta pobjeda u konačnici skupo stajala.

"Iako je teško raditi noseći teret izbornog gubitnika, naša bi pobjeda u sklopu velike, desne koalicije bila Pirova pobjeda i na kraju bi nas skupo koštala, što pokazuju događaji oko Vlade i sve afere koje su isplivale od formiranja vlasti" , ocijenila je Tomašić, čiji je rad, odnosno izvješće, dobilo jednodušnu potporu 680 izaslanika.

Tomašić tumači kako bi priključivanjem spomenutoj koaliciji konzervativci bili trajno kompromitirani, "umočeni u blato od kojega se teško može oprati". Stranka, napominje, još nije jaki brend, nema jaku infrastrukturu i stabilno biračko tijelo.

Tomašić: Ne prodajemo se za fotelje

"Ovako, još uvijek imamo stranku, imamo priliku profilirati se, izgraditi jaku bazu i pronaći trajno svoje mjesto na desnom političkom spektru", rekla je Tomašić stranačkim kolegama.

Rekla je kako je "nekolicina kolega" nakon izbornog neuspjeha napustila stranku, ali i naglasila kako su oni koji su ostali "stisnuli zube, uspravilo čelo" i odabrali teži put, put vjerodostojnosti.  "I danas nas i u zemlji i inozemstvu prepoznaju kao one koji ne prodaju vjeru za večeru, niti svoje vrijednosti za nekoliko fotelja. Danas svi vide zašto smo se maknuli iz lošeg društva, a uskoro će vidjeti da je u hrvatskoj politici moguće stvoriti uspješnu stranku, stranku koja radi na pošten, vjerodostojan i domoljuban način", rekla je predsjednica HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašić: HKS jako uspješna u međunarodnoj suradnji

Govoreći o razlozima izbornog neuspjeha stranke, priznala je da je bilo pogrešaka u pripremi i realizaciji izborne kampanje, ali i naglasila da je najveća pogreška što je stranka uopće izašla na izbore. "Stvaranje stranke na desnici koja biračima želi ponuditi nesto novo i drugačije, težak je posao koji se ne može uspješno odraditi preko noći", rekla je Tomašić i zahvalila članstvu na potpori i suradnji.

Pohvalila se kako je HKS jako uspješna u međunarodnoj suradnji, stranka je punopravna članica Saveza europskih konzervativaca i reformista, treće po veličini političke obitelji u Europi.

Konzervativci su nezadovoljni i zabrinuti stanjem u državi, posebno činjenicom da Hrvatsku svakodnevno napuštaju mladi.

Glavni  tajnik HKS-a Denis Bevanda upozorava da je Hrvatskom zavladao pesimizam i beznađe, a su mladi najveće žrtve trenutačnog stanja, da raste i broj blokiranih, a strah od ovrha se širi. Mlade poziva da im sadašnje stanje ne zamagli razum i oduzme dušu.

Hrvatska ne može preživjeti još jedan neuspjeh, ako Vlada ne uspije, bit će to zadnji čavao u lijes Hrvatske, ustvrdio je glavni tajnik HKS-a Denis Bevanda na Općem saboru na kojem će se izabrati novo stranačko vodstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara