Tomčić i OESS o regionalnoj suradnji i približavanju RH Uniji i NATO-u

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić razgovarao je u ponedjeljak u Zagrebu s izaslanstvom Parlamentarne skupštine OESS-a predvođenim potpredsjednicom tog tijela Ritom Suessmuth o suradnji u regiji, približavanju Hrvatske eurointegracijama i procesu povratka.

Tomčić je naglasio da se Hrvatska zalaže za ´individualno ocjenjivanje´ odnosno želi da je se individualno vrednuje. To međutim ne znači odricanje od drugih u regiji već samo da Hrvatska ´nije spremna čekati one koji su sporiji i manje spremni´.

Dodao je, naglasivši kako su dobri odnosi sa susjedima jedan od strateških prioriteta Hrvatske, kako bi bilo bolje da i Srbija i Crna Gora i BiH brže kroče putem gospodarskog i demokratskog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priključivanje Hrvatske EU ´zapravo će najefikasnije stabilizirati regiju ali i omogućiti Hrvatskoj brži napredak´, rekao je Tomčić. Dodao je da je priključivanje Hrvatske NATO-u i dalje visoko na listi hrvatskih prioriteta, odgovarajući na pitanje jednog parlamentarca koji je kazao da ´stječe dojam da približavanje NATO-u više nije najviši piroritet´.

Hrvatska isto tako provodi sve potrebne reforme kako bi dostigla NATO standarde, dodao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Što se tiče procesa povratka, Tomčić je naglasio da povremeno neispunjavanje nekih zahtjeva ´u dinamici koja je očekivana´ nema veze s politikom već isključivo s financijskim poteškoćama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara