HDZ najavio: Karamarko danas daje ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade

HDZ najavio: Karamarko danas daje ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade

Foto: FAH

ŠEF HDZ-a Tomislav Karamarko danas će, kako doznajemo, podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Karamarkova odluka dolazi u trenu kada Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa odlučuje o aferi Konzultantica.

Karamarko je rekao da je podnošenje njegove ostavke dio strategije Domoljubne koalicije te da ostavku daje s nadom da će sutrašnje mišljenje Povjerenstva  za odlučivanje o sukobu interesa biti da on nije u sukobu interesa. Također je rekao kako time želi pokazati da ne želi biti teret budućoj hrvatskoj vladi, rekao je Hini jedan od sudionika današnjeg sastanka Domoljubne kolicije, koji je želio ostati anoniman.

MOST: Karamarkov odlazak ne znači ništa ako i dalje ruše Oreškovića

S obzirom na to kako je Karamarko naočigled prihvatio uvjet koji je MOST postavio HDZ-u za nastavak suradnje, na prvi se pogled čini kako je ovim potezom osigurano preživljavanje Vlade u njezinom sadašnjem sastavu.

Kako doznajemo, u MOST-u nisu posebno uzbuđeni najavom ostavke Tomislava Karamarka, jer im Karamarkova ostavka bez povlačenja zahtjeva za opozivom premijera Tihomira Oreškovića ne znači apsolutno ništa.

> Panenić za Index: Karamarkovo povlačenje je očajnički politički manevar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez povlačenja zahtjeva za nepovjerenje premijeru sigurno ćemo ići na izbore. Ovo je očajnički politički manevar. Mogao je to napraviti na vrijeme pa ne bi stvorio krizu vlasti", rekao je Panenić za Index.

Index doznaje kako dio članstva u HDZ-u smatra da je Karamarkova ostavka nužna kako bi nova HDZ-ova Vlada, na čelu sa Zdravkom Marićem, ipak došla do potrebnih 76 potrebnih ruku u Saboru. Nadaju se kako bi odlaskom Karamarka ipak nagovorili neodlučne zastupnike da glasaju za novu Vladu te tako izbjegnu nove izbore. HDZ je, kako smo već pisali, spreman zbog toga odustati i od niza kontroverznih ministara i to konkretno Horvata, Šustara i Hasanbegovića.

S druge strane, glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka ne odgovara na pozive.

Karamarko: Odluka da sam u sukobu interesa bi bila nakaradna

Sam Karamarko danas je kazao kako neće prihvatiti odluku Povjerenstva ukoliko ona bude negativna po njega.

> Karamarko neće prihvatiti odluku Povjerenstva ako ona bude nepovoljna za njega

"Odluka drugačija od one da nema sukoba interesa bi bila nakaradna. Ako odluka bude negativna, onda ću potražiti drugu priliku da se dokaže istina i da se obranim, jer nisam u sukobu interesa", rekao je Karamarko novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara