Transparency o Karamarkovom sukobu interesa: U javnom djelovanju greške su nedopustive

Transparency o Karamarkovom sukobu interesa:  U javnom djelovanju greške su nedopustive

Foto: FAH

TRANSPARENCY international Hrvatska oglasio se povodom odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Tomislava Karamarka. TIH smatra da je to neovisno tijelo pokazalo što znači preuzimanje odgovornosti u obavljanju javnih poslova, prevencija, te upravljanje potencijalnim sukobom interesa u konkretnoj situaciji.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.
 
"Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je svojom odlukom u slučaju dužnosnika Tomislava Karamarka pokazalo kolika je odgovornost na svakom pojedincu koji obavlja javne poslove u tijelima javne vlasti.   

Uz javni posao ide i odgovornost
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svakodnevne aktivnosti, javni nastupi i političko djelovanje moraju biti takvi da pokazuju visoku odgovornost dužnosnika i svjesnost da su u javnom djelovanju greške nedopustive. Svaki pojedinac koji se prihvatio javnog posla prihvatio je i odgovornost da svojim aktivnostima izaziva posljedice za sve građane.
 
Obavljanje javnih poslova je odgovornost i teret za svakog pojedinca posebno u sadašnjim trenucima političkog života i krize s kojom smo suočeni.
 
Građani od političara očekuju neke nove osobine, kao što ih je davno opisao Weber: strast, subjektivni osjećaj odgovornosti i mjeru. Bez osobnog integriteta i poštenja pojedinaca nema odgovornog obavljanja javnog posla. Kao društvo trebamo shvatiti da se moramo promijeniti i kao odgovorni građani, ali i kao dužnosnici čije pozicije donosi privilegije, ali i odgovornost za učinjeno", istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara