Trojica Palestinaca, od kojih dva aktivista Džihada, ubijena na Zapadnoj obali

IZRAELSKI vojnici ubili su u petak na Zapadnoj obali trojicu Palestinaca, od kojih dva naoružana aktivista radikalnog pokreta islamskog Džihada, doznaje se iz palestinskih i izraelskih izvora.

Dvojica aktivista, koje se tražilo zbog sudjelovanja u protuizraelskim napadima, ubijena su "nakon što su otvorila vatru na postrojbu koja je okružila njihovu kuću" u izbjegličkom logoru Nour Chams, blizu Tulkarema, izjavio je vojni glasnogovornik.

Treći pripadnik Džihada, koji se nalazio u zgradi, predao se, tvrdi isti izvor.

Dvojica ubijenih su Wael Rabah i Sayed Massaad, članovi oružana ogranka islamskog Džihada, Brigada Al-Qods, ističe se iz palestinskog sigurnosnog izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ubijen je i Palestinac u starome gradu Nablusu u pucnjavi izraelskih vojnika. Baseen Kalbouni (18), bio je na krovu kuće kad su ga pogodila dva metka u grudni koš.

Uz to, automobil-bomba sa 100 kg eksploziva otkriven je razminiran u petak ujutro u selu Salem, blizu Nablusa, priopćila je izraelska vojska.

Tim se ubojstvima broj smrtno stradalih od početka Intifade, krajem rujna 2000., popeo na 3973 osobe, od čega 2998 Palestinca i 905 Izraelaca.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara