Turski tinejdžer policiji priznao ubojstvo armenskog novinara Dinka

Turski tinejdžer policiji priznao ubojstvo armenskog novinara Dinka

ORGUN SAMAST, tinedjžer uhićen pod sumnjom da je ubio tursko-armenskog novinara Hranta Dinka, navodno je policiji priznao zločin, navode izvori turskog tužiteljstva.

Istanbulska policija privela je na ispitivanje sedmero muškaraca osumnjičenih u slučaju ubojstva tursko-armenskog novinara Hranta Dinka.

Glavni osumnjičenik, Ogun Samast, uhićen je nakon što ga je njegov otac identificirao na osnovu televizijskih snimki napravljenih u blizini mjesta zločina.

Dink je ustrijeljen usred bijela dana, odmah ispred svog ureda u Istambulu. Razlog ubojstva vjerojatno leži u tome što je Dink napisao velik broj kontroverznih članaka o masovnim pokoljima Armenaca koje su za vrijeme prvog svjetskog rata počinile turske vojne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni osumnjičeni za umorstvo, tinejdžer Ogun Samast, uhićen je dan nakon Dinkove smrti, u gradu Samsunu. Kod sebe je imao pištolj kojim je počinjen zločin. Vjerojatno je bio na putu iz Istanbula u svoj rodni grad Trabzon.

Ostalih šest osumjičenika privedeno je u Trabzonu i avionom prevezeno u Istanbul. O tim osobama policija još nije priopćila nikakve detalje, prenosi BBC, ali drugi izvori navode da se među njima nalazi Yasin Halal, koji je 2004. godine proveo 11 mjeseci u zatvoru zbog bombaškog napada na "McDonaldsov" restoran.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara