U bivšoj Titovoj rezidenciji u Sloveniji gradi se konferencijska dvorana

NA BRDU kod Kranja počela je početkom tjedna izgradnja konferencijske dvorane u kojoj će se u prvoj polovici 2008. godine okupljati europski dužnosnici u vrijeme kad Europskom unijom bude predsjedala Slovenija.

Objekt s konferencijskom dvoranom stajat će deset milijuna eura, a nalazit će se na mjestu prije nekoliko dana srušene zgrade za policijsku pratnju nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita.

Dva mlađa arhitekta izradila su moderan projekt u kojemu dominira staklo, pročelje je okrenuto prema jezeru, a sudionici će raspravljati u idiličnom ambijentu dobro održanog parka.

"Velika pažnja bit će posvećena uklapanju objekta u prirodni ambijent, a nastojat ćemo da ne budu srušene niti dvije stare stoljetne bukve koje rastu u blizini", izjavio je direktor objekata slovenskog državnog protokola Iztok Purič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su građevinsku dozvolu dobili tek prije nekoliko dana, Purič je uvjeren da će objekt biti završen u roku, do listopada 2007. godine, a i nakon toga koristit će se ne samo za protokolarne nego i za komercijalne namjene.

Uz Brdo kod Kranja, glavno mjesto za protokolarne sastanke i summite u vrijeme slovenskog predsjedanja EU-om, za tu svrhu predviđen je i dvorac Jable blizu Ljubljane koji tek treba urediti i opremiti.

U Ljubljani se ne planira otvaranje novih hotela s pet zvjezdica za visoke goste iz EU jer se računa da će se za smještaj toliko velikog broja gostiju koristiti i Bled kao slovensko turističko središte u kojemu su smještajni kapaciteti za velik broj uglednika sasvim dovoljni, a logistički je Bled dobro povezan s prijestolnicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara