U eksploziji u skladištu baruta u Mianmaru poginulo 20 osoba, više od 95 ih je ozlijeđeno

U eksploziji u skladištu baruta u Mianmaru poginulo 20 osoba, više od 95 ih je ozlijeđeno

Foto: AFP

MIANMARSKA državna televizija MR TV izvijestila je kako je u eksploziji, koja je četvrtak u dva ujutro po lokalnom vremenu zatresla naselje u gradu Yangonu, poginulo najmanje 20 osoba među kojima i četiri vatrogasca, a više od 95 osoba je ozlijeđeno.

Eksplozija se dogodila u skladištu baruta, a skladišta su smještena u pretežno stambenom području, oko 15 minuta vožnje udaljenom od centra Yanguna, nekadašnjeg mianmarskog glavnog grada, javlja CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon eksplozije izbio je veliki požar koji je lokaliziran tek u jutarnje sate, mobilizirane su sveraspoložive vatrogasne jedinice u okolici, a cijelo područje oko skladišta i naselja bilo je prekriveno pepelom.

Jedan od svjedoka rekao je kako su skladišta u državnom vlasništvu i kako ne misli da se radi o sabotaži, a skladišteni barut koristi se u rudarske svrhe.

Nakon prvotne eksplozije uslijedilo je još nekoliko manjih, a zbog snage detonacije na obližnjim su kućama popucala stakla. Ljudi su u panici istrčali iz svojih domova i pokušali pobjeći na sigurno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara