Ne mogu više ni gledati jedni druge: Sjednica Vlade otkazana, održana telefonska sa samo dvije točke

Ne mogu više ni gledati jedni druge: Sjednica Vlade otkazana, održana telefonska sa samo dvije točke

Foto: FAH

VLADA je danas na sjednici trebala odbiti interpelaciju o radu Ministarstva kulture u vezi odgovornosti ministra Zlatka Hasanbegovića za narušavanje državnog ugleda, ugrožavanje slobode izražavanja i onemogućavanje razvoja demokratskog medijskog prostora. Sjednica Vlade je odgođena.

"Odgođena je sjednica Vlade Republike Hrvatske, najavljena za danas, 2. lipnja 2016. godine, u 14.00 sati. U popodnevnim satima održat će se telefonska sjednica Vlade o kojoj ćemo vas izvijestiti priopćenjem", priopćeno je iz Vlade.

Ministar financija Zdravko Marić na presici je potvrdio kako je  telefonska sjednica Vlade već održana i to sa samo dvije točke od kojih je jedna vezana uz jedan amandman, a druga uz interpelaciju ministru Hasanbegoviću.

Neodgodive obaveze premijera?

Premijer Orešković napustio je zgradu Vlade u žurbi, bez izjava za novinare.

Iz Vlade su na Twitteru objasnili da je sjednica otkazana zbog "neodgodivih obaveza premijera", ali nisu naveli o kakvim se obavezama radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je jučer održan jedan od najbitnijih prosvjeda u svim većim gradovima Hrvatske, kao i da jučer po prvi puta u svojoj povijesti Hrvatska nije uspjela izdati državne obveznice, do činjenice kako je prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko na izlaznim vratima Vlade, kao i da Hrvatskoj prijeti Ustavna kriza zbog izbora ustavnih sudaca postavlja se pitanje koje je to neodgodive obaveze imao premijer da danas otkaže sjednicu Vlade.

Ministri ostali u zgradi

Svi ministri osim Predraga Šustara navodno su ostali u zgradi Vlade.

Ministar turizma Anton Kliman, dolazeći u Banske dvore, novinarima je rekao kako ne zna zašto je odgođena sjednica, a ministar pravosuđa Ante Šprlje nije želio dati izjavu novinarima.

Po neslužbenim informacijama, svi ministri, osim ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara koji je izašao iz zgrade, dao izjavu novinarima i otišao, ostali su u Banskim dvorima.

"Pretpostavljam da se ne radi o dramatičnom razlogu zbog kojeg je odgođena sjednica Vlade", kazao je Mostovac Šimić i dodao da su za odgodu saznali na putu do presice.

Podsjetimo, nakon što su se svi MOST-ovi ministri na glasanju o povjerenju Karamarku na Vladi izjasnili da traže njegovu smjenu, odnosi u Vladi su iznimno napeti. Šef MOST-a Božo Petrov priznao je da Vlada već danima ne komunicira, a Karamarko i Petrov se ne mogu ni pogledati u oči.

Uskoro opširnije...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara