U Koprivnici predani ključevi 24 stana po POS-u, a u Križevcima počinje gradnja 23 stana

U koprivničkom naselju Cindrišće danas su vlasnicima 24 stana, izgrađena po programu društveno poticane stanogradnje, predani ključevi, a u Križevcima je označen početak gradnje 23 stana po tom programu.

Vlasnicima stanova u Cindrišću ključeve su predali pomoćnica ministra za javne radove Alenka Košiša Čičin-Šain, koprivničko-križevački župan Josip Friščić i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

U zgradi vrijednoj oko sedam milijuna kuna svi su stanovi, ukupne površine 1500 četvornih metara, prodani. Četvorni metar stana u prosjeku je stajao 809 eura, s 15 posto udjela. Otplata je na 30 godina, uz kamatu od 4,5 posto i mogućnost počeka od godinu dana. Investitor gradnje je Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo, projektant Congama Trakošćan, a građevinske, obrtničke i instalaterske radove izvodio je Rintal iz Ivanić Grada s podizvoditeljima iz Koprivnice, Križevaca, Ivanca i Ludbrega.

Grad Koprivnica je uložio sredstva u opremanje zemljišta s komunalnom infrastrukturom, pristupne ceste i javnu rasvjetu i počeo razgovore za gradnju nove zgrade u Koprivnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnica ministra Alenka Košiša Čičin-Šain rekla je, uz ostalo, da će se u iduća dva mjeseca na području cijele Hrvatske predati tisuću stanova.

Danas su pomoćnica ministra i križevački gradonačelnik Branko Hrg svečano otvorili radove i na izgradnji dviju višestambenih građevina s ukupno 23 stana, s predviđenom cijenom koštanja oko 8,5 milijuna kuna, odnosno 817 eura po četvornom metru. Radovi bi trebali biti izvedeni u roku od 306 dana. Uz već pripremljene projekte za izgradnju 15 stanova u Đurđevcu, na području Koprivničko-križevačke županije useljiva su, u izgradnji ili u projektu 62 stana iz programa društveno poticane stanogradnje.

(Hina) icma mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara