U kutinskoj "Petrokemiji" počeo remont postrojenja za proizvodnju amonijaka

U JEDINOJ hrvatskoj tvornici mineralnih gnojiva, kutinskoj Petrokemiji d.d., počeo je danas 20 milijuna kuna vrijedan remont katalizatora na postrojenju za proizvodnju amonijaka.

Taj više godina planirani remont će trajati do 15. siječnja iduće godine. Budući da je Petrokemija veliki potrošač plina, u tom će se 45-dnevnom razdoblju uštedjeti znatne količine plina koje će ostati za široku potrošnju.

Kutinska Petrokemija za proizvodnju gnojiva potroši 65 tisuća prostornih metara plina na sat, od toga za proizvodnju 50 tisuća, koliko će sada ostati za široku potrošnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Takva vrsta radova obično se ne izvodi zimi, kada se proizvodi gnojivo nužno za proljetnu sjetvu. No, Uprava Petrokemije dobila je od Ministarstva gospodarstva i Ine suglasnost da nakon završetka remonta i pokretanja postrojenja Tvornica mineralnih gnojiva 15. siječnja dobije prednost u opskrbi plinom, kako bi se osigurala proizvodnja.

U Petrokemiji d.d. osjeća se i učinak nedavnog ulaganja od 11 milijuna kuna u modernizaciju otpreme gnojiva na paletama. Tako je u studenom, s utovarenih 81.539 tona paletiziranog gnojiva, ostvaren rekord u isporuci gnojiva tim načinom.

(Hina) dp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara