Ugovor o uređenju imovinsko-pravnih odnosa s BiH do kraja godine

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je s ministrom pravde BiH Slobodanom Kovačem dogovorila da bi Ugovor o uređenju imovinskopravnih odnosa između dvije države trebao biti potpisan do kraja ove godine, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa RH.

Na sastanku ministrice s bosanskohercegovačkim kolegom i njegovim suradnicima dogovoreno je da se osnuju stručne skupine dvaju ministarstava, na razini pomoćnika ministara i državnih tajnika, koje bi trebale dovršiti pregovore o sklapanju tog ugovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je konstatirano da postoji visoki stupanj suglasnosti dviju strana o načinu rješavanja pitanja na koja se odnosi ovaj ugovor, očekuje se da će biti potpisan do kraja ove godine", stoji u priopćenju.

Zajednički je stav dvaju ministarstava da je međusobna suradnja dobra te da nema otvorenih pitanja, tim više što se očekuje skora ratifikacija dvaju sporazuma u parlamentu BiH koji se već primjenjuju - Sporazum o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima te Sporazum o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara