Uhićeni šefovi Podravke svjedočit će protiv Polančeca?

Uhićeni šefovi Podravke svjedočit će protiv Polančeca?

Tekst: J.C.
Foto: Boris Kovačev, Šime Šokota / Cropix

ŠEFOVI Podravke koji su danas uhićeni zbog pokušaja neprijateljskog preuzimanja te firme navodno su odlučili da neće pasti sami. Sa sobom će povući i potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, kojeg i oporba otvoreno optužuje za malverzacije u Podravki. "Tamo se ni mrkva ne može kupiti bez Polančecovog odobrenja", rekao je danas u Saboru SDP-ovac Nenad Stazić.

> Fotografije uhićenja: Uhićeni čelni ljudi Podravke!

> Tema: Afere u Podravci

Polančec je na konferenciji za novinare, podsjećamo, rekao da neće dati ostavku i dodao kako su čelnici Podravke za njega nevini dok im se ne dokaže krivnja. No, iz odvjetničkih je krugova do Jutarnjeg lista stigla informacija kako su bivši šef Uprave i Nadzornog odbora Darko Marinac i članovi Uprave Josip Pavlović i Saša Romac spremni posvjedočiti da su bili samo dio ekipe koja je izvršavala naredbe s političkog vrha.

A te su naredbe najvjerojatnije stizale upravo od Polančeca. To se danas može čuti i u Podravci s obzirom da su se uhićeni šefovi te kompanije još prije nekoliko tjedana navodno opravdavali HSS-ovim članovima Uprave, Miroslavu Vitkoviću i Marinu Pucaru kako samo slijede Polančecove naredbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestak i Pavlović privedeni Uskoku

Danas poslijepodne u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici dovedeni su Zdravko Šestak i Josip Pavlović, a uskoro bi Uskoku trebali biti privedeni i ostala četiri osumnjičenika za malverzacije u Podravki. Nakon što svi uhićenici budu saslušani, zamjenik ravnatelja Uskoka mora odlučiti hoće li pokrenuti istragu i tražiti da ih se zadrži u pritvoru 48 sati, a nakon toga može tražiti i da im se pritvor produži na mjesec dana.

Podravku nastavljaju voditi dva člana Uprave koji nisu uhićeni

U Podravki je u međuvremenu hitno sazvana sjednica Nadzornog odbora koja je trajala dva i pol sata, a na kojoj je zaključeno da će Vitković i Pucar, jedina dva člana Uprave koji nisu uhićeni, nastaviti voditi firmu do daljnjeg!

Nadzorni je odbor njima dvojici dao ovlasti za upravljanje firmom u narednih 48 sati, ali moraju se konzultirati s NO-om oko svih bitnijih odluka. Nakon što taj rok istakne, vjerojatno će trebati početi razmišljati o novim članovima Uprave koji će vjerojatno biti tema razgovora već u petak, na idućem sastanku Nadzornog odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara