Uhićenje haških optuženika: Vlada Republike Srpske najavila "konkretne akcije"

Uhićenje haških optuženika: Vlada Republike Srpske najavila "konkretne akcije"
GLASNOGOVORNIK premijera Republike Srpske Goran Radivojac u četvrtak je, nakon zasjedanja vlade RS najavio da će idućih dana biti provedene "konkretne akcije organa nadležnih za suradnju s Tribunalom u Haagu".

Vlada RS prihvatila je planove aktivnosti ministarstava obrane, unutarnjih poslova i tajništva za suradnju s Haaškim tribunalom, kazao je Radivojac te precizirao da su u tom smislu utvrđeni i rokovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik vlade RS nije želio priopćiti detalje, ali je naglasio da je vlada postupila na temelju Rezolucije Parlamenta RS iz srpnja kojom se zahtijeva da nadležne vladine institucije djeluju u pravcu ispunjavanja međunarodnih obeza RS. Ispunjavanje obveza uključuje otkrivanje i uhićenje osoba koje su na tjeralicama Haaškoga tribunala.

"Nadležni organi, koji će provoditi te aktivnosti zaduženi su jednom mjesečno obavještavati vladu o rezultatima aktivnosti, koja će slijediti na terenu", precizirao je Radivojac.

Rezolucija Narodne skupštine RS usvojena je na poticaj predsjednika RS Dragana Čavića, a njome su haaški optuženici javno pozvani da se dragovoljno predaju ili će biti izloženi uhićenju policije Republike Srpske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara