Usred noći podmetnuo požar u šibenskom zaleđu, pa pokušao pobjeći policiji

Usred noći podmetnuo požar u šibenskom zaleđu, pa pokušao pobjeći policiji

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić/123rf

POLICIJA je uhvatila mladića koji je u šibenskom zaleđu u 1 ujutro upaljenom cigaretom zapalio travu s namjerom izazivanja požara, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

>> PROVJERILI SMO Kakve kazne čekaju privedene piromane?


22-godišnji mladić se, javljaju iz policije, sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.

Naime, provedenim krim istraživanjem utvrđeno je da je mladić 22. kolovoza oko 1.05 sati u mjestu Podumci, neposredno kod skretanja za zaseok Sučići, upaljenom cigaretom zapalio suhu travu s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar.

Bježao od policije


No mladića su u pokušaju paljenja požara zatekli policajci, nakon čega je probao pobjeći Opel Astrom. Njegov bijeg brzo je osujećen i policija ga je uhvatila za par minuta, na udaljenosti od 100 metara od mjesta na kojem je pokušao podmetnuti požar. Zatečen je u zaustavljenom vozilu s ugašenim svjetlima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju mladić je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninsku.

Privedena i jedna žena


U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji je osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.  Policija je utvrdila da je osumnjičeni od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina na otvorenom prostoru u sedam navrata upaljačem palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom da izazove požar. Srećom, tom prilikom nije nastala materijalna šteta jer su vatrogasci požare brzo uočili i ugasili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje zbog čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podneseno posebno izvješće, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

Policija je provela i kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je u utorak oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru spaljivala odjeću i tako izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je oko 18,03 sati ugašen, a srećom u požaru nije nastala materijalna šteta.

Protiv 75-godišnjakinje će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnesen Optužni prijedlog po članku 8. Zakona o zaštiti od požara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara