UNICEF-ovi ambasadori dobre volje Roger Moore i Gibonni na zajedničkom zadatku

UNICEF-ov ambasador dobre volje britanski glumac Sir Roger Moore danas se tijekom posjeta Dubrovniku i festivalu ozbiljne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" susreo s UNICEF-ovim ambasadorom za Hrvatsku glazbenikom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem.

Voditeljica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Tanja Radočaj upoznala je Sir Rogera s UNICEF-ovim radom u Hrvatskoj te s ovogodišnjom kampanjom protiv nasilja među djecom u školama koja je u pripremi, priopćeno je iz UNICEF-ova sjedišta u Hrvatskoj.

U sklopu te kampanje organizirat će se prikupljanje financijskih sredstava građana i poslovnog sektora za provedbu preventivnih programa u školama. Kampanja će završiti velikim humanitarnim koncertom 19. studenoga ove godine u zagrebačkoj dvorani Lisinski u čijoj pripremi sudjeluje Gibonni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao dugogodišnji borac za dječja prava, promicatelj socijalne odgovornosti i kulture davanja, Sir Roger je s Gibonnijem podijelio svoje bogato iskustvo u razvijanju suradnje poslovnog sektora i UNICEF-a za dobrobit djece. Nakon dvanaest godina podupiranja UNICEF-ove misije Sir Roger i dalje neumorno posjećuje UNICEF-ove programe diljem svijeta i pomaže u prikupljanju novca od poslovnog svijeta za potrebe djece.

Za svoj humanitarni rad Sir Roger je dobio mnoga priznanja, a posljednje je stiglo u lipnju ove godine, kada ga je britanska kraljica Elizabeta II. proglasila vitezom Britanskog Kraljevstva.

Svoju suradnju s UNICEF-om Roger Moore, koji se proslavio duhovitom interpretacijom filmskog agenta 007, počeo je u kolovozu 1991.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara