Upravno vijeće HZMO-a donijelo odluku o izmjeni statuta

UPRAVNO vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) donijelo je odluku o izmjeni Statuta HZMOa u skladu s izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o doprinosima za obvezna osiguranja, priopćeno je danas iz HZMO-a.

Statut je također usklađen s odredbama Zakona o doplatku za djecu kojima je mjerodavnost za provedbu postupka rješavanja o pravu na dječji doplatak vraćena HZMO-u.

Na zahtjev Hrvatskog fonda za privatizaciju, Upravno vijeće dalo je suglasnost za konačnu prodaju dionica devet trgovačkih društava iz portfelja HZMO-a u režimu javne dražbe na Zagrebačkoj burzi i putem javnog natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suglasnost je dana za tvrtke ´Đakovština´ d.d. Đakovo, ´Hoteli Podgora´ d.d. Podgora, ´Hoteli Živogošće´ d.d. Živogošće, ´Jelsa´ d.d. Jelsa, ´Kutjevo´ d.d. Kutjevo, ´PP Orahovica´ d.d. Orahovica, ´Željezara Split´ d.d. Split, ´Aida´ d.o.o. Rijeka i ´Spinof´ d.d. Požega.

Na sjednici je usvojen program rada HZMO-a za 2003. i redovito financijsko izvješće u razdoblju siječanj - studeni 2002.

Također je donijeta odluka o izmjenama financijskog plana HZMO-a za 2002. i 2003. godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara