Upravno vijeće KBC-a Zagreb u srijedu ponovno o smjeni ravnatelja Paladina

NOVA sjednica Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb, na kojoj će se odlučivati o smjeni ravnatelja Josipa Paladina, održat će se u srijedu u 9 sati u Ravnateljstvu KBC-a na Šalati, najavio je danas predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Milan Kujundžić.

U izjavi za Hinu Kujundžić je rekao da će članovi Upravnog vijeća raspraviti Paladinovo očitovanje o poslovanju bolnice i nalaze stručnjaka kako je KBC Zagreb poslovao u prošloj godini, te nakon toga odlučiti o mogućoj smjeni.

Upravno vijeće pokrenulo je 26. ožujka postupak smjene ravnatelja Paladina zbog 55 milijuna kuna gubitka bolnice na kraju prošle godine, smatrajući ga osobno odgovornim za takvo stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za Paladinovu smjenu izjasnila su se tri člana Upravnog vijeća koje je imenovala Vlada, dok su dva člana iz redova zaposlenih u KBC-u bili protiv pokretanja postupka smjene.

Paladino se usprotivio smjeni istaknuvši da su od dugova veća potraživanja KBC-a prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje u iznosu 75 milijuna kuna, pa je bolnica lani poslovala pozitivno.

Paladino je danas od Kujundžića zatražio odgodu sjednice ustvrdivši da je i sjednica na kojoj je pokrenuta njegova smjena bila protuzakonita. On smatra da je prekršen Zakon o zdravstvenoj zaštiti jer je prije pokretanja postupka smjene Upravno vijeće moralo prihvatiti završni račun bolnice.

Paladino je o tome prošloga tjedna pisao predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću i premijeru Ivi Sanaderu, kao i drugim državnim dužnosnicima, no još nije dobio nikakav odgovor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara