Uskoro velika humanitarna akcija za "Malu kuću"

HUMANITARNA akcija prikupljanja novca za ´Malu kuću´, zagrebačku ustanovu za rehabilitaciju djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama u razvoju, do Uskrsa bi trebala postati slična humanitarnoj akciji ´Dajmo da čuju´, u kojoj je cijela Hrvatska prikupljala novce za ugradnju pužnica djeci oštećena sluha, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj glazbenoj uniji.

Predsjednik Upravnog vijeća ´Male kuće´ Petar Turković rekao je kako se već razgovara s Ministarstvom rada i socijalne skrbi te raznim organizacijama i institucijama da se u velikoj humanitarnoj akciji prikuplja novac za kvalitetan rad te ustanove koja pruža pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Prvu humanitarnu akciju za pomoć ´Maloj kući´ pokrenula je Hrvatska glazbena unija (HGU) - Podružnica grad Zagreb i Zagrebačka županija. Oni su 9. veljače na Bijelom spustu na Sljemenu održali ´Veleslalom zvijezda za Malu kuću´ i zajedno sa zlatnim i srebrnim sponzorima - Reiffeisen Leasingu i Cedevitom prikupili 134.220 kuna, rekao je novinarima predsjednik HGU - Podružnice Zagreb i Zagrebačke županije Husein Hasanefendić.

Ravnateljica ´Male kuće´ Darija Udovičić Mahmuljin rekla je da je u Hrvatskoj oko 900 djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama u razvoju, koji, zbog svojih posebnih edukacijsko - rehabilitacijskih potreba nisu našli mjesto u postojećim institucijama za socijalnu i zdravstvenu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Mala kuća´ je od grada Zagreba dobila u najam staru tvorničku halu i sad joj je potrebno oko milijun eura za njeno opremanje.

Davor Rodik koji je bio muški pobjednik ´Veleslaloma zvijezda za Malu kuću´ najavio je da će pobjednici nastupiti i na svjetskom natjecanju zvijezda, 22. ožujka u Austriji.

Ako ne budu uspješni, zamolit će Ivicu Kostelića da im se pridruži, jer je i on osim svjetskog prvaka u skijanju i glazbenik, našalio se Rodik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara