varaždinski HSS za besplatne udžbenike u osnovnim školama

Na poticaj varaždinske Gradske organizacije HSSa za oko 4000 učenika svih osnovnih škola koji stanuju na području grada Varaždina, te za učenike koji stanuju u Varaždinu a školuju se izvan gradskog područja, iz gradskog proračuna trebalo bi se izdvojiti oko 2,1 milijuna kuna za besplatne udžbenike za sljedeću školsku godinu.

Ivan Kreč, predsjednik Kluba vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću, danas je predsjednici Gradskog vijeća Dubravki Kanoti uručio zahtjev za uvrštenjem tog prijedloga u dnevni red iduće sjednice koja će se održati 25. svibnja. "HSS očekuje potporu ostalih stranaka kako bi prijedlog dobio 'zeleno svjetlo'", rekao je.

Tomislav Bogović, predsjednik Gradske organizacije HSS-a i zamjenik varaždinskog gradonačelnika, na konferenciji za novinare je objasnio kako se već i zna izvor financiranja besplatnih udžbenika - to je višak prihoda od devet milijuna kuna iz prošlogodišnjeg proračuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Podolnjak, član Glavnog odbora HSS-a, rekao je kako očekuje da će financiranje besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola uvesti i druge jedinice lokalne samouprave kojima to dopuštaju novčane mogućnosti, a nakon toga i država.

(Hina) xmzag yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara