Vaso Brkić nije jedini: Istaknuti članovi HDZ-a protiv Karamarka

Vaso Brkić nije jedini: Istaknuti članovi HDZ-a protiv Karamarka

Foto: Hina

IAKO se predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade tijekom konferencije za medije u petak okružio HDZ-ovim ministrima i ostalim istaknutim kolegama iz stranke i iako se činilo kako ga podupire cijeli HDZ, istup Milijana Brkića, o kojemu se pisalo cijelog vikenda, pokazao je kako Tomislav Karamarko ipak ne uživa bezuvjetnu potporu svoje stranke.

> Vaso odbrusio Karamarku i poslušnicima: "Radije ću biti s orlovima nego s licemjerima!"

Podsjetimo, Milijan Brkić tijekom Predsjedništva HDZ-a u subotu od Karamarka je zatražio da odustane od svoje pozicije, rekavši kako je to jedini način da se sačuva Vlada. Karamarko ga nije poslušao, a Brkić je na to navodno rekao "radije ću biti s orlovima, nego s licemjerima jer orlovi jedu mrtve, a licemjeri žive".

Kako pišu mediji, Vaso Brkić nije jedini koji smatra kako zbog jedne kompromitirane osobe ne bi smjela patiti cijela država. Barem je nekoliko istaknutih članova HDZ-a svjesno situacije te se ne slaže sa spašavanjem Karamarka i najavljenim preslagivanjem koje je najavio.

Podsjetimo, istaknuti HDZ-ovac Andrej Plenković na nedavnom je Općem saboru HDZ-a otvoreno kritizirao Tomislava Karamarka, a navodno se u stranci već formirala cijela jedna skupina koja se protivi odlukama vodstva. Jedan od njih bio je i Darko Milinović, koji je donedavno kritizirao Karamarka, a sada mu se ulizuje.

> Plenković kritizirao Karamarka, Bilaver poludio: "Brate, ispričaj se, ovo je udar na predsjednika"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tomislav Karamarko još je više preuzeo stranku u svoje ruke. Nama je najbitnije što prije formirati većinu, a koliko ja znam, Milijan Brkić neće snositi sankcije. Ostao je u manjini, a još je više ojačao Karamarko", izjavio je Milinović prije nekoliko dana.

Politika koju vodi HDZ ne sviđa se niti europarlamentarcu Davoru Stieru, koji je navodno prije nekoliko tjedana na sastanku Središnjeg odbora također uputio kritike na račun vodstva HDZ-a. Nekoliko članova Predsjedništva također smatra kako Karamarko mora postati svjestan ozbiljnosti situacije.

Mnogi se pitaju i gdje je nestao Damir Jelić, karlovački gradonačelnik koji se posljednjih godina često pojavljivao rame uz rame s Tomislavom Karamarkom, slovio kao jedan od kandidata za ministra obrazovanja u novoj Vladi, odnosno zamjenika predsjednika stranke. Jelić je vodio i Karamarkovu kampanju, a u mjesecima prije izbora često se pojavljivao kao gost političkih emisija. Isti se nije pojavio na Saboru HDZ-a, a mnogi smatraju kako je njegov nedolazak znak neslaganja s vodstvom.

Karamarku vjerni HDZ-ovci ipak ne brinu zbog raskola na Predsjedništvu. Jedan od njih je već spomenuti Darko Milinović.

> Vaso izazvao šefa HDZ-a i izgubio; Milinović: Karamarko je sad preuzeo stranku u svoje ruke

"Na komentare Brkića gledam kao na pokazatelj snage HDZ-a, svatko može izraziti stavove. Neki od članova Predsjedništva su tražili da Karamarko odstupi, ali na kraju sjednice nije bilo ni glasanja, Karamarko ih je pitao žele li, svi su odustali. Nama je najbitnije što prije formirati novu većinu, a koliko ja znam Brkić neće snositi sankcije. Ostao je u manjini, još je više ojačao Karamarko. Karamarko je još više preuzeo stranku u svoje ruke", rekao je Milinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara