"Vatrogasac" Marijan Tomurad novi čovjek na čelu zagrebačke policije

"Vatrogasac" Marijan Tomurad novi čovjek na čelu zagrebačke policije

MARIJAN TOMURAD, dosadašnji načelnik PU sisačko-moslavačke postavljen je za načelnika PU zagrebačke, priopćio je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na tiskovnoj konferenciji u prostorijama PUZ-a.

Presici je nazočilo najviše izaslanstvo MUP-a, na čelu sa ministrom Kirinom, ravnateljom policije Marijanom Benkom i glasnogovornikom ministarstva Zlatkom Mehunom.

Ministar Kirin je uz hvalospjeve na Tomuradov račun istakao kako se ovaj "vrstan policajac i veliki profesionalac nakon Vinkovaca, Šibenika i Siska vraća u Zagreb da smanji kriminalitet uz korištenje što manje ljudi i trošenje što manje proračunskog novca."

"Grad Zagreb je poprimio sve odlike modernog urbanog kriminala; učestale pljačke, razbojstva i neredi na sportskim priredbama navode nas na potrebu još efikasnijeg obračuna sa svim njegovim pojavnim oblicima." - dao je Kirin naslutiti razloge koji stoje iza smjene Krešimira Šulca, dosadašnjeg načelnika policije u glavnom gradu.

Marijan Benko, ravnatelj policije, najavio je kako će ovom smjenom PU zagrebačka biti još uspješnija, iako je i dosad imala dobre rezultate.

Marijan Tomurad je u svom nastupnom govoru zamolio za "100 sati" dok snimi situaciju da može konkretno odgovoriti na pitanja koja javnost najviše zanimaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam dobru suradnju sa predstavnicima medija u svim policijskim upravama gdje sam dosad radio i nema razloga da tako ne bude i dalje. Tražim Vašu potporu i ovime Vas pozivam na punu suradnju." - poručio je Tomurad okupljenim novinarima.

Dodao je kako mu je ministar Kirin zahtjevom za smanjivanje stope kriminala u metropoli "nametnuo veliku hipoteku", da bi kasnije na novinarsko pitanje što je pod tim mislio, izjavio kako se samo šalio.

Tomurad slovi za jednog od najcjenjenijih policijskih dužnosnika u državi, a epitet "vatrogasni policajac" stekao je zbog toga što su ga nadređeni posljednjih godina slali na čelna mjesta u policijskim upravama od posebne važnosti; kao što je primjerice PU vukovarsko -srijemska nakon početka mirne reintegracije i PU u Šibeniku i Sisku, nakon što su njegovi smjenjivani prethodnici zbog propusta.

Dosadašnji načelnik Šulc raspoređen je u zapovjedništvo specijalne policije, a kao dio restruktuiranja specijalnih postrojbi MUP-a, ministar Kirin je izjavio da slijedi "spajanje" Alfi i specijalaca iz Lučkog.

Zvonko Alač
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara