Video: Britanska vlada objavila tajne dokumente o pojavama NLO-a

Video: Britanska vlada objavila tajne dokumente o pojavama NLO-a

BRITANSKA vlada kao i njihovo ministarstvo obrane odučili su na stranicama Nacionalnog državnog arhiva objaviti, dosad tajne dokumente, u kojima se iznose povjerljivi detalji o pojavi NLO-a na području Velike Britanije.

Objavljena dokumentacija sadrži iskaze očevidaca - od onih koji tvrde da ih je zabljesnula neobična svjetlost koja se iznenada pojavila na nebu, do onih koji tvrde da su imali psihički ili fizički kontakt s malim zelenima.

Sa stranica državnog arhiva zasad je moguće preuzeti podatke o pojavama NLO-a u periodu od 1978. do 1987. godine, a u naredne četiri godine bit će objavljeno još 150 tajnih spisa, koji se odnose na period do 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dokumenti, koji su do sada bili strogo čuvani, ne sadrže dokaze o postojanju vanzemaljaca - oni su tek skup iskaza, zabilješki, fotografija i proračuna, tako da će oni željni konkretnih dokaza morati još neko vrijeme pričekati.

Britansko ministarstvo obrane poručuje i kako su NLO-i, spomenuti u dokumentima, većinom zrakoplovi i meteori, međutim i sami priznaju kako neke pojave, poput onih kad su NLO vidjeli policijski službenici ili piloti, ili kad je NLO zabilježen na radaru, ne mogu objasniti. 

I.M.
Foto i video: Nacionalni državni arhiv Velike Britanije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara