Vlada se raspada, a Kolinda zabranila novinarima da postavljaju pitanja

Vlada se raspada, a Kolinda zabranila novinarima da postavljaju pitanja

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović danas se obratila medijima povodom novoostvarene gospodarske suradnje s Kazahstanom, no izbjegla je komentirati vrhunac krize vlasti.

Povod obraćanju javnosti je potpisivanje Ugovora i Sporazuma o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki u nazočnosti Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i veleposlanika Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj Aslana Mussina na Pantovčaku.

Novinarima nije bilo dopušteno postavljati pitanja.

Izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku zbog afere Konzultantica, napeti odnosi u Vladi zbog kojih će premijer prema nekim navodima danas javno zaprijetiti Karamarku i Oreškoviću te ustavna kriza samo su neke od tema o kojima se Kolinda ovih dana uopće nije izjasnila.

U nastavku pratite tijek obraćanja:

09.20 sati - Nakon obraćanja se pristupilo potpisivanju ugovora

09.20 sati - 600 do 700 milijuna eura planiramo investirati  u poslovne projekte, kazao je veleposlanik i dodao da su Hrvatsku zamolili  da se prvo potpišu ugovori i sporazumi vrijedni 260 milijuna eura, nadam se da je to početak naše velike suradnje, kazao je Mussin.

09.16 sati - Veleposlanik je kazao kako je predsjednik odgodio posjet Hrvatskoj kako bi se ugovori do kraja pripremili te se nada da će doći na samo potpisivanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

09.16 sati - Na kraju je prenijela pozdrave kazahstanskom predsjedniku Nazarbajevu koji je odgodio dolazak u Hrvatsku.

09.15 sati - Hrvatske tvrtke u Kazahstanu su izuzetno cijenjene, kazala je i dodala da se se sve prilike za suradnju moraju iskoristiti

09.12 sati - Danas je bitan dan za hrvatske tvrtke koje potpisuju dva ugovora vrijedna 80 milijuna eura i 7 sporazuma 180 milijuna eura, rekla je Kolinda.

09.10 sati  - Kolinda je zahvalila kazahstanskim tvrtkama koje su došle na gospodarski forum

09.07 sati - Kolinda se pozdravlja s predstavnicima kazahstanske delegacije

09.05 sati - Očekuje se početak obraćanja

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara