Vladina odluka iza zatvorenih vrata: HEP-u, HAC-u i HC-u odobreno zaduženje od dvije milijarde kuna

Vladina odluka iza zatvorenih vrata: HEP-u, HAC-u i HC-u odobreno zaduženje od dvije milijarde kuna

Teskt: Z.J.
Foto: Damjan Tadić / Cropix

IZA ZATVORENIH vrata Vlada je odobrila zaduženja tvrtkama HEP, HAC i HC do ukupne visine od dvije milijarde kuna. HEP će se moći zadužiti 576 milijuna kuna, od čega će se zadužiti kod RBA Factoringa u iznosu od 216 milijuna kuna te kod Erste Factoringa za dodatnih 50 milijuna eura, piše Večernji list. Usto, HEP je dobio Vladinu suglasnost i za sklapanje Ugovora o međusobnim odnosima iz poslova otkupa potraživanja do 300.000.000 kuna kod Zagrebačke banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HC je dobio Vladino jamstvo za zaduženje od 120 milijuna eura za financiranje ugovorenih i izvedenih radova građenja, obnove i održavanja državnih cesta, dok je HAC dobio državno jamstvo za zaduženje od 100 milijuna eura za financiranje građevinskih radova sukladno Programu građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2009. do 2012. godine.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela i prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije. Ta mjesta bi trebali zaposjesti Danijel Žamboki iz HSS-a kao predsjednik, a Tomislav Jureković, dr. sc. Igor Sutlović i Dunja Trakoštanec Jokić kao članovi Upravnog vijeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara