Vladino Povjerenstvo za ceste u Delnicama o gradnji autoceste Rijeka-Zagreb

VLADINO Povjerenstvo za ceste danas je pod predsjedanjem premijera Ivice Račana na sjednici u Delnicama raspravljalo o gradnji autoceste Rijeka - Zagreb.

Premijer Račan ustvrdio je nakon jutrošnjeg obilaska gradilišta trase autoceste da radovi dobro napreduju unatoč teškoćama i nešto žešćoj zimi te da je, uz ostalo, njihova kvaliteta i brzina dobra.

Na sjednici su sudjelovali ministri Radimir Čačić, Roland Žuvanić, Ingrid Antičević-Marinović i Gordana Sobol te tajnik Povjerenstva Muhamed Čokljat, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Stanko Kovač i predsjednik Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Zoran Klarić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač i Klarić su govorili o bitnim značajkama gradnje autoceste i naplati cestarine. Rečeno je kako će nakon dovršetka 2004. ta prometnica biti proširena na četverotračni profil, a Račan je najavio da će to početi kad se od cestarine bude mogao vraćati zajam uzet za proširenje.

Ministar Čačić kazao je da ne bi bilo dobro zaustavljati radove, nego nastaviti gradnju punog profila odmah nakon lipnja 2004., kad završavaju sadašnji radovi. Najavio je i popravak svih prometnica uništenih radovima na autocesti.

Predsjednik Vlade je spomenuo loše izgrađene dionice poluautoceste koje su se prije dovršavale u studenom zbog čega su na njima vidljiva oštećenja. Najavivši popravak tih oštećenja, rekao je da se radovi nikada više neće dovršavati prije vremena zbog obilaska državnika kao što se to, kako je naveo, "događalo zbog Franje Tuđmana".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara