Zadarska županija ministarstvu zaštite okoliša: Istražiti sve o vranskom jezeru

VIJEĆNICI Skupštine Zadarske županije na današnjoj sjednici jednoglasno su od Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja zatražili da što hitnije istraži okolnosti posljednjih događaja u Parku prirode Vransko jezero.

Park prirode pod izravnom je nadležnošću Ministarstva, a Zadarska županija zainteresirana za stanje na tom prostoru očekuje od Ministarstva da što prije sredi stanje izazvano nedavnim požarom u Ornitološkom rezervatu u kojem je izgorjelo 130 hektara tršćaka. Isto tako, potrebno je utvrditi granice Ornitološkoga rezervata kako ne bi dolazilo do sukoba s mještanima Vrane oko parcela za gradnju kuća. Ministarstvo je dužno u što kraćem roku potpuno srediti stanje, zaključili su vijećnici Skupštine Zadarske županije. Raspravu o tome potaknuo je županijski vijećnik Željko Lončar, nakon čega su se svi ostali suglasili oko zahtjeva Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na današnjoj sjednici Skupštine Zadarske županije vijećnici su također prihvatili Regionalno-operativni program (ROP), kao socijalno-ekonomski okvir budućega razvoja Zadarske županije. Taj je program uvjet za korištenje sredstava iz fondova Europske unije, a njegova bi realizacija mogla početi već iduće godine korištenjem sredstava iz Cards programa, u kojemu je predviđeno 14 milijuna eura za infrastrukturne projekte u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, rečeno je na sjednici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara