Zagreb: Inventura sporova u kojima grad zastupa državno odvjetništvo

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo zadužilo je danas sve gradske urede, zavode i službe da naprave inventuru svih sudskih sporova u kojima grad zastupa Državno odvjetništvo, a gradonačelnica Vlasta Pavić najavila je da će isto zatražiti i od Državnog odvjetništva.

Odlučeno je to na današnjoj sjednici Poglavarstva, a gradonačelnica je uvodno pojasnila kako je takva mjera potrebna kako bi građani dobili punu informaciju o načinu raspolaganja gradskim novcem.

Izvijestila je da je Općinsko državno odvjetništvo u petak podnijelo zahtjev za odgodom ovrhe u sporu između grada i građevinske tvrtke GOI, a u kojem je Grad tom poduzeću, zbog jednostranog raskida ugovora 1999., trebao platiti 50.000 kuna.

Zbog kašnjenja u isplaćivanju duga, na adresu Gradskog poglavarstva nedavno je stigao nalog za ovrhu gradske imovine u iznosu od 61,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudski vještak kojega je angažiralo Odvjetnišvo utvrdio je nepravilnosti kod izračunavanja zatezne kamate u ovršnom postupku, kazala je Pavić, naglašavajući da je po nalazu tog vještaka, iznos kamate daleko manji od obračunatoga.

Dodala je da je, uz zahtjev za odgodom ovrhe, Državno odvjetništvo podnijelo i zahtjev za zaštitu zakonitosti i zatražilo ponavljanje postupka, zbog sumnje da je u sudskom postupku, kroz kompenzacije, umanjena i glavnica.

Gradski uredi bi o sporovima u kojima je jedan od parničara Grad Zagreb, neovisno o tome vodi li Grad parnicu ili se ona vodi protiv Grada, Poglavarstvo trebali izvijestiti u roku od 30 dana.

Pročelnik Gradskog ureda za izgradnju grada Mislav Žagar nakon sjednice je ponovno novinarima odbacio optužbe direktora poduzeća FON d.o.o. Ivana Petrovića koji ga optužuje za primanje mita od 50.000 kuna, ponavljajući da će Petrovića tužiti za klevetu, te da će odštetu koju dobije u sudskom postupku donirati u humanitarne svrhe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara